Rodunjalostaja-Ehrnrooth vauhdissa taas

Kirjoitin jo aiemminkin Jari Ehrnroothin, tuon kuulapäisen kirjailijadosenttifilosofiyms. haahuilijan hölinöistä. Nyt on taasen aika, sillä jostain käsittämättömästä syystä se on haalittu YLE:n vakiokolumnistiksi. Eli jos haluaa vittuuntua ja kenties jopa raivostua tutustumalla herra kirjailijadosenttifilosofiymssin sieniaivoisiin näkemyksiin tai ihan vaan tsekata kuinka hirvittävää puppua YLE haluaa julkaista niin tuoltapa siis:
http://yle.fi/uutiset/3-9245617

En tällä kertaa puutu sen kummemmin Ehrnroothin umpikieroutuneiden ”työ vapauttaa” -tasoisten ”filosofisten” näkemysten ristiriitaisuuteen, luiskaotsaisuuteen ja suoranaiseen idiotismiin, mutta nostan esille kaksi seikkaa. Ensimmäinen on se, että Ehrnrooth näkyy tykkäävän lainata pankkikonserni Nordean johtaja Casper von Koskullin sanomisia. Juu, ihan sen saman pankkikonserni Nordean joka on harrastanut ties minkälaista kähmintää ja veronkiertosuunnittelua ties missä ja jonka kassakaapista näkyy säännöllisin väliajoin pullahtelevan aina vain homeisempia ja kaameampia luurankoja. Taitaa kuulkaas olla vähän sillä lailla, että näille tämän maailman ehrnrootheille kelpaa oppi-isäksi millainen troglodyytti hyvänsä, kunhan se vain on tarpeeksi suuren puljun johtaja ja/tai sillä on melkein yhtä komea ja aateliselta kalskahtava sukunimi kuin itsellä.

Toinen seikka vaatii sitten lainauksen Ehrnroothin itsensä vastenmieliseltä lemuavasta suusta. Ja se on tässä: ”Jos halutaan lisää vastuullisia ja vapaita ihmisiä, tarjottakoon työttömille henkilökohtaisesti velvoittavia työllistämis- ja sosiaaliturvasopimuksia. Sillä tavoin – hyvin toimintaan sitouttamalla – valmennetaan tervettä, elinvoimaista, osaavaa ja kyvykästä kansakuntaa, jonka jäsenet voivat menestyä myös globaalissa kilpailussa”.

Lukekaapa tuo oikein ajatuksen kanssa ensin kerran ja sitten vielä toisenkin kerran. Terve, elinvoimainen, osaava ja kyvykäs kansakunta… Herätteleeköhän tuo kenenkään muun päänupin sisätiloissa samanlaisia mielleyhtymiä kuin minun? Eli kaikuja Saksanmaalta about 80 vuoden takaa. Ja sellaista julkaisee meidän kaikkien oma YLE. NYT JUMALAUTA HERÄTYS SIELLÄ. YLE ERWACHE!

LISÄYS 26.3. 2020: Tätä juttua jatketaan täällä. https://potuntervaaja.wordpress.com/2020/03/26/voi-kyynel-jari-ehrnrooth/

 

tyovapauttaa
Heidät työ on jo vapauttanut, ja kansakunnan terveyttä ja elinvoimaa on parannettu siinä samalla.

 

5 vastausta artikkeliin “Rodunjalostaja-Ehrnrooth vauhdissa taas”

  1. Näitä tilattuja kirjoituksiahan näkee paljon nykyisin näiltä kaikenmaailman ”asiantuntijoilta”kamujensa agendojen eteenpäin viemiseen :). Hmm.. Harvinaisen asenteellinen juttu. Oikein sairaita loppuvuosia toivon Ehrnroohtille! Aika kuluu pikavauhtia ja paska menee vaippaan, toivottavasti on olalle taputtelijoita sillon.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s