Kela ostaa viestintää hallituksensa jäseneltä

Lukekaapas ihmiset tämä: http://www.kela.fi/-/kelan-uudet-markkinointiviestintatoimistot-valittu

Ja sitten tämä: http://www.kela.fi/hallitus-

Noin. Nyt olette saaneet lukea ihan sieltä sylttytehtaan omilta kotisivuilta, että Kela ostaa markkinointiviestintää Ellun Kanoilta, jonka toimitusjohtajana on Kelan hallituksen jäsen Taru Tujunen. Eikä pelkästään toimitusjohtajana, vaan myös osakkaana: http://app.kauppalehti.fi/uutiset/taru-tujunen-siirtyy-ellun-kanojen-osakkaaksi/cjbtVhTc/paauutiset

Tietenkin joku voi huomauttaa, että uudet markkinointiviestintätoimistot valittiin jo ennen kuin Kelan uusi hallitus aloitti toimintansa. Mutta kun Tujunen sattui istumaan jo siinä edellisessäkin hallituksessa! Sopii katsoa vaikka tästä: http://www.kela.fi/-/kela-sai-uuden-hallituks-1

Sanohan, hyvä lukija: Miltä tämä tällainen sinun nenääsi haiskahtaa?

PÄIVITYS 25.4. KLO 13.45: No niin, Tujunen lähtikin sitten Kelan hallituksesta kun asia tuli julki. Minua ihmetyttää suuresti, että sen julkituloon meni näin kauan! Mutta täytyypä tunnustaa, että en minäkään sitä itse hoksannut, vaan kunnia kuuluu eräälle aktiiviselle kansalaiselle joka kertoi viime yönä havainnostaan FB-ryhmässä ja totesi että asiasta olisi syytä pitää meteliä. Minä olin samaa mieltä ja lupasin blogata heti – olin ilmeisesti ensimmäinen joka kirjoitti asiasta julkisesti. Tarvittavien tietojen ja todisteiden googletteluun kului ehkä viitisen minuuttia (siinä puuhassa löysin myös tiedon Tujusen osakkuudesta Ellun Kanoissa) ja itse tekstin kirjoittamiseen parikymmentä. Niin helppoa se oli, ja olisi ollut niillekin joille asioiden penkomisesta ja niistä kirjoittamisesta maksetaan ihan palkkaakin.

 

tarutujunen02

Mainokset

7 vastausta artikkeliin “Kela ostaa viestintää hallituksensa jäseneltä”

 1. Toiminta rikkoo selkeästi esteellisyyssäännöksiä ja hallintolakia. Tekisitkö kirjoittaja asiasta tutkintapyynnön poliisille?

  Tykkää

  1. Nyt asia onkin jo selvä, Tujunen lähtee Kelasta ja asia on kaikkien tiedossa. Tai siis eihän se vielä selvä ole, totta kai pitää selvittää mitä siellä on suhmuroitu, mutta tuolta osin.

   Tykkää

 2. Hienoa että eroaa! En tiedä oliko tällä vaikutusta, mutta aamulla tämän blogikirjoituksen luettuani olin niin vihainen että pistin heti tiedon (ja linkin tähän blogiin) usealle tiedotusvälineelle. Voi toki olla että moni muukin on ehtinyt tehdä saman, mutta pointtina siis: asioita kannattaa tuoda julki, ne voivat oikeasti vaikuttaa! Minä en olisi tästä saanut tietää ilman tätä blogia – hienoa ja tärkeää työtä!

  Tykkää

  1. Kiitän syvästi! Ja kiitoksia myös sinulle omasta toiminnastasi – yhteistyöllä se sujuu! Päivityksessä mainittu ”aktiivinen kansalainen” oli myöskin aamulla laittanut tietoa ainakin oikeusasiamiehelle.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s