Iltalehden vihapuhe työttömistä jatkuu

Joo, niin se jatkuu. Ja jatkuu. Ja jatkuu. Ad infinitum, ad nauseam. Jos et usko, niin luepa tämä: http://www.iltalehti.fi/uutiset/201704302200112565_uu.shtml

Kun näin otsikon, oletin että tämä olisi taas kerran ”näkökulmiksi” tai ”mielipiteiksi” naamioitujen työttömiä koskevien vihapuheoksennusten länkyttäjänä ikävän tutuksi tulleen Mari Pudaksen säkenöiviä hengentuotteita, mutta tällä kertaa oman pahansuopuutensa ja luisuotsaisuutensa esittelyvuorossa onkin joku Mika Koskinen. Mies, joka näyttää Juhana Vartiaiselta ja vielä kuulostaakin siltä.

Koskinen on ottanut keppihevosekseen 92-vuotiaan sotaveteraanin ja lainaa tämän käyttämää termiä ”sosiaalisaalis”. Mainitsin tuossa äsken luisuotsaisuuden, mutta tällainen veto ylittää jo senkin. Sen lisäksi Koskinen esittää kuin suurenakin totuutena väitteen, jonka mukaan ”nykyjärjestelmä kannustaa elämään sosiaaliturvan varassa”.

Minäpä sanon nyt sinulle Mika Koskinen seuraavan asian: Kun olet noin noheva poika, niin tempaisepa se päänuppisi pois perseestäsi jos se vielä suinkin irtoaa, ja ryhdy harrastamaan tutkivaa journalismia. Mene tapaamaan ihmisiä jotka elävät siellä sosiaaliturvan varassa ja kysele niiltä, kuinka heitä on siihen kannustettu ja kuinka helvetin mukavaa se on. Näes nimittäin politiikankin toimittajan on ihan terveellistä edes yrittää muodostaa käsitystä asioista ja maailmanmenosta muutenkin kuin siten, että seurailee toimittajakaverien ja kansanedustajien twiittejä. Tämä siis edellyttäen että uskaltaa kivuta alas sieltä norsunluutornistaan ja alentua rahvaan tasolle.

Sitten on tämä ämpärijuttu. Koskinen tekee rinnastuksen, jonka mukaan ihmiset käyvät leipäjonoissa ja hakevat sosiaaliturvaa samasta syystä kuin jonottavat ilmaisia ämpäreitä. (Mainitsenko nyt taas sen luisuotsaisuuden? Ei ehkä tarvitse, sillä se paistaa tästä jo kilometrien päähän). Nyt pitää jo ihan onnitella Koskista ja kajauttaa yhdeksänkertainen hurraahuuto, sillä tässä on napattu retoriikka suoraan kaikkein tyhmimmiltä kokoomuslaisilta! Tässäpä pikku uutispommi: Hei Mika, Suomessa on sellainen asia kuin LAINSÄÄDÄNTÖ, jos se on jäänyt sinulta huomaamatta. Tämä LAINSÄÄDÄNTÖ varmistaa sen, että ”sosiaaliturvaa” ei niin vain HAETA. Tai voihan sitä hakea, mutta sitä ei SAA ellei täytä KRITEEREITÄ. Sen sijaan niitä ILMAISIA ÄMPÄREITÄ ANNETAAN KAIKILLE ILMAN KRITEEREITÄ. Meniköhän tämä nyt jakeluun, vai pitäisikö kirjoittaa yksinkertaisemmin? Tarvitaanko tavuviivat? Piirränkö asiaa selventävän kuvasarjan?

Vaikka tokihan politiikan toimittaja tämän tietää. Tarkoitus on vain pelata mielikuvilla ja vedota niiden tunteisiin, joille asiat eivät välttämättä ole ihan selviä. Mutta sen kun tietäisi, että miksi! Vihaako Koskinen(kin) työttömiä niin patologisella raivolla, että on turvauduttava suoranaisiin valheisiin ja vääristelyyn? Eräänlaista vääristelyä on sekin, että niputtaa toimeentulotuen samaan kasaan muun sosiaaliturvan kanssa.

Jatketaanpas valheilla ja vääristelyllä. Koskinen kirjoittaa seuraavasti: ”On siis kaksi näkökulmaa. 1) Haluaisin mennä töihin, mutta se ei kannata. 2) Miksi mennä töihin, kun yhteiskunta maksaa”. Miten helkkarissa näiltä tämän maailman mikakoskisilta sun muilta uuvateilta aina ”unohtuu” se kolmas näkökulma: 3) HALUAISIN MENNÄ TÖIHIN, MUTTA EN OLE SAANUT TYÖPAIKKAA. Jos sitä työpaikkaa ei saa, niin mitä mikakoskisten mielestä pitäisi tehdä? Kieltäytyä ylpeästi sosiaaliturvasta? Mennä veneen alle asumaan? Kuolla nälkään? Myydä mahdolliset lapsensa eniten tarjoavalle pedofiilille? Tappaa itsensä? Suorittaa näyttävä perhesurma? Jotain muuta, mitä?

Säästin parhaan viimeiseksi. Koskinen kirjoittaa: ”Tukien varassa elämisestä on monelle tullut elämäntyyli, jonka veronmaksajat kustantavat. Hyvinvointivaltion kannalta olisi suotavaa, että tälle menolle pannaan stoppi. Ei voi olla hyvinvointivaltiota, joka kannustaa pahoinvointiin ja rapauttaa veronmaksumoraalia”.

Ai että KANNUSTAA PAHOINVOINTIIN ja RAPAUTTAA VERONMAKSUMORAALIA? Mistä helvetin oman elämänsä toimitusjohtajien sometaisteluoppaasta tämä on napattu? Tiedätkö Mika Koskinen sitä, että ainoat jotka tässä kannustavat pahoinvointiin olette sinä ja kaltaisesi lietsojat. Te olette niitä pahoinvoinnin, kurjuuden ja inhimillisen kärsimyksen lisäämisen puolestapuhujia ja apostoleita ja veikkaanpa että suurin osa teistä tietää sen mainiosti itsekin, mutta eipähän välitä niin vittuakaan kun on oma tai hyvävelisiskokavereiden agenda ajettavana. Ja teidän kaltaistenne on ihan turha huudella mitään mistään veronmaksumoraaleista (onko teillä edes sellaista?) tai tukien varassa elämisistä, kun kaikki mahdolliset tuet ja veronalennukset joita vain voi saada kelpaavat teille itsellenne niin saatanan hyvin, ja vielä olette aina kinuamassa lisää samalla kun esiinnytte yhteiskunnan tukipylväinä ja alati hyveellisinä nettoveronmaksajina, jotka ovat niin pyhiä ettei tarvitse edes paskalla käydä koska se olisi liian rahvaanomaista. Siinä on sitä sosiaalisaalista, saatana.

Hyvinvointivaltion kannalta kaikkein suotavinta olisi, että veronkiertäjät jo viimein pistettäisiin maksamaan ne veronsa kuten lain mukaan kuuluu, mutta se ei näytä ollenkaan kiinnostavan mikakoskisia. Ja toinen hyvinvointivaltion kannalta erittäin suotava asia olisi se että samaiset mikakoskiset lopettaisivat työttömiä koskevat vihapuheensa, sillä ainakin minun vaatimaton käsitykseni on se että yhteiskunnallisen vastakkainasettelun lisäämisen varsinkaan ns. ylhäältä alaspäin lyömällä ei pitäisi kuulua toimittajien toimenkuvaan. Vai kuuluuko se, häh?

 

koskinen
”olen tehny sileen tyhmästi että kirjotin viha puhetta työttömistä”

 

Mainokset

6 vastausta artikkeliin “Iltalehden vihapuhe työttömistä jatkuu”

 1. Olihan juttu Iltalehden tyyliin raflaavasti kirjoitettu, mutta tuskin kukaan sosiaaliturva-asioista perillä oleva voi kiistää etteikö suomessa olisi sosiaaliturvan aiheuttamia kannustinloukkuja.

  Lisäksi osa ihmisistä on tyytyväisiä erittäin vaatimattomaan elintasoon kunhan ei vain tarvitse mennä töihin. Olen elämässäni tuntenut viisi työtöntä ihmistä joista vain yksi haki aktiivisesti töitä ja halusi töihin. Hän onkin nykyään ex työtön. Loput neljä nostaa tyytyväisenä sosiaaliturvaa, pelaa videopelejä tai velttoilee muuten päivät. Kenelläkään heistä ei ole päihdeongelmaa ja ovat ihan terveitä.
  En väitä että tämä viiden ihmisen otanta on riittävä koko suomen työttömiä koskevien johtopäätösten tekoon, mutta väitän että velttoilu, työhaluttomuus ja työn pakoilu on hälyttävän yleistä nuorten miesten keskuudessa.

  Asialle todellakin pitäisi tehdä jotain jo aikaisessa vaiheessa ja koulujen ja sosiaalitoimen otettava vastuuta näistä velttoilun polulle harhautuneista. SDP n idea oppivelvollisuuden jatkamisesta on ajatus oikeaan suuntaan, eikä työttömien patistelukaan varmasti mene hukkaan.

  Tykkää

   1. Vähän vsnha, mutta tuli nyt vadtasn. Niinpä, lisäksi mietin, että mitä sitten vaikka tuollaisia tyyppejä on olemassa, jotka ovat ihan tyytyväisiä noin ja ovat hyväksyneet työttömän osansa? Miksi se on hälyyttävää kun totuus on, että luultavasti nuokaan häiskät eivät niitä töitä saisi, vaikka halisivatkin. Niitä kun nääs ei nytkään riitä kaikille. Jos tilanne olisi, että tekijöistä on pulaa asia olisi eri. Työt eivät myöskään pakotetulla opiskelulla lisäänny, vaan luultavasti vain velkauttaa, mitä ilman työtä taas ei ikinä pysty takaisin maksamaan.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s