Mitä Halla-ahon valinnasta seuraa?

Yle (kesk.) ehti jo julistaa, että Jussi Halla-ahon valinta Perussuomalaisten puheenjohtajaksi mullistaa politiikan ja vaarantaa hallitusyhteistyön. Mutta pitääkö se paikkansa?

Tuskinpa vain. Minkä se muka mullistaisi ja vaarantaisi, ja mistä syystä? Persut ovat kelvanneet kepulimafian ja kokkelien nöyräksi apupuolueeksi tähänkin saakka ja tulevat kelpaamaan jatkossakin. Ainoa mikä vaarantuu on persujen kannatus, siis se vähä mikä siitä on Soinin törttöilyjen jälkeen jäljellä. On päivänselvä asia, että Halla-ahon tapaisen yhden asian hourupään johdolla persut ei milloinkaan tule nousemaan kannatuksessa sille tasolle, että sillä olisi hallitukseen päästessään (siis JOS se vielä joskus sinne pääsee, mitä sopii epäillä) mitään todellista sananvaltaa.

Ainoa mullistus tapahtuu persujen omissa, harvenevissa joukoissa. Ne, jotka ovat jostain syystä vielä kuvitelleet että puolue muka jollain tavalla olisi ns. pienen ihmisen asialla, tulevat varmasti lopultakin järkiinsä ja toimivat sen mukaan. Ja luulenpa että Halla-ahon kannattajatkin tulevat pettymään, kun suuren Mestarin ja Opettajan valinnasta huolimatta niitä rajoja ei laitetakaan kiinni ja vääränvärisiä ihmisiä joutuu näkemään raitilla jatkossakin. Sen, miten se pettymys purkautuu, näkee sitten myöhemmin. Luultavasti se tapahtuu jollakin öyhöttäville kretiineille tyypillisellä tavalla.

Herää kysymys: Onko joku oikeasti NIIN typerä, että kuvittelee Sipilän tai Orpon kaatavan hallituksen yhden kuivankälpeän fasistin takia? Juuri kun kepumafia on saamaisillaan rakkaan maakuntauudistuksensa eli lisää valtaa, ja kokkelit sote-uudistuksen ”valinnanvapauksineen” eli lisää pisneksiä ja fyrkkaa.

Puhettahan kyllä riittää, kuten poliitikoilta aina. Sipilän mukaan Halla-aho on ”kaukana keskustalaisesta arvomaailmasta”. Jollakin kierolla tavalla sen voisi lukea Halla-aholle jopa ansioksi, etenkin kun tietää että keskustalainen arvomaailma on tätä nykyä sipiläläistä arvomaailmaa, jonka syvimmästä olemuksesta saimme juuri lukea Seurasta erinomaisen valaisevan artikkelin. Käytännössä Halla-ahon ajatukset ovat kuitenkin usein hyvin lähellä sitä politiikkaa mitä keskusta ajaa. Halla-ahohan pitää työttömyys- ja sosiaaliturvaa luksuksena, ja vaikkei keskusta olekaan käyttänyt samanlaista retoriikkaa, se on toimillaan osoittanut että työttömyys- ja sosiaaliturvan joutaa sen puolesta romuttaa.

Kokoomus on tietenkin siitä asiasta täsmälleen yhtä mieltä. Petteri Orpon mukaan hallitusyhteistyön jatkoa on kokoomuksessa mietittävä, mutta minä kyllä tiedän miten se miettiminen sujuu. Se käy näin:

Orpo: Mites on, jatketaanko hallitusyhteistyötä?

Kokoomus: Joo.

Orpo: Sitähän minäkin!

Saa nähdä olenko ennustuksineni oikeassa vai väärässä. Toivon tietysti että olisin väärässä ja että koko hallitus romahtaisi sisäänpäin kuin liian heppoinen sukelluskello Mariaanien haudassa, mutta enpähän usko sitä. Vallanhimo ja ahneus kun tuppaavat yleensä voittamaan. Ja politiikassa nyt etenkin, jossa muita arvoja ei oikeastaan enää edes ole.

On tietenkin olemassa se häviävän pieni mahdollisuus, että persut kenkäistäisiin ulos hallituksesta, mutta mitä sitten otettaisiin tilalle? Kristilliset ja RKP? Ensin mainitut varmasti lähtisivät riemukkaasti vaikka itsensä Vihtahousun johtamaan hallitukseen kunhan se vain olisi alkoholipoliittisista asioista edes jokseenkin samoilla linjoilla, mutta jälkimmäisten kanssa voisi olla vaikeaa. RKP:llä on takuulla melko lailla hampaankolossa. Luulen, että RKP katsoisi hyvin mielellään uudet vaalit (joissa persujen kannatus jäisi reilusti alle 10 prosentin ja keskusta menettäisi suurimman puolueen paikkansa) ja lähtisi sitten mukaan kokoomusvetoiseen hallitukseen.

Loppukaneetin omistan Timo Soinille, huijarille ja takinkääntäjälle numero 1., umpipsykopaatti Margaret Thatcherin ihailijalle, katolisen pyhän pedofiilin kirkon jäsenelle sekä natsien ja rasistien paapojalle joka vielä viimeisessä puheessaan muisti kutsua Suomea ”ylihyvinvointiyhteiskunnaksi”: Hyvää loppuelämää, Timo. Olkoon se lyhyt ja tuskientäyteinen. Se on julmasti sanottu, mutta tulee sydämestä. Ja enemmän kuin minun julmuudestani, se kertoo ihan siitä mitä sinä itse olet tehnyt ja jättänyt tekemättä.

 

halla-aho
Perussuomalaiset saivat sitä mitä tilasivat. Nähtäväksi jää, vastaako tuote odotuksia ja mitä sille tehdään silloin, jos tuleekin pettymys.

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s