Satavuotisfarssi

Kun allekirjoittaneelta on tuo poliittisen lähitulevaisuuden ennustaminen tässä viime päivinä mennyt niin keisarillisesti perseelleen, lie syytä ryhtyä harjoittamaan sen sijaan jälkiviisautta ja kertaamaan, mitä itse asiassa onkaan tapahtunut tässä Arkadianmäen kesäteatterin ja Perussuomalaisen Näyttelijäkillan yhteistyönä toteuttamassa tragikomediassa, jolla on erittäin osuvasti ja oivaltavasti juhlistettu satavuotiaan Suomi-neidon maallista kärsimystietä.

Ensimmäisessä näytöksessähän perinteinen vallananastajahahmo Jussi Mestari Halla-aho kohortteineen suoritti tyylipuhtaan kaappauksen persupuolueen taikavaltakunnassa. Siitä alkoivat kaksi päivää kestäneet bakkanaalit, joiden aikana uhottiin pontevasti ja lupailtiin ryhtiliikettä politiikkaan ja yhteiskuntaan.

Välinäytöksessä yhtäkkiä arvonsa löytäneet tirehtöörit Sipilä ja Orpo havahtuivat suhmuroinnin unestaan ja hoksasivat tai olivat ainakin hoksaavinaan, että eihän tämä käy! Maanantaina tyystin arvoton vallananastaja Jussi kutsuttiin em. herrojen nöyryytettäväksi, potkaistiin saman tien ulos ja sitä seurasi tiedotustilaisuus, jossa perinteisesti sönkkäävä Herra Pääministeri ja synkkänä mulkoileva, yhteenpuristettujen leukaperiensa välistä äyskähtelevä Herra Valtiovarainministeri vuoroin korostivat arvojaan, kehuivat toisiaan, puhuivat arvoista ja muistivat melko usein mainita arvonsakin, todeten että Halla-ahon ja hänen kolmen muskettisoturinsa (Huhtasaari, Hakkarainen, Eerola) porukka ei nauti muuta kuin syvää epäluottamusta ja presidentin puheille on mentävä ja uudet hallitusneuvottelut aloitettava perustuslaillisessa järjestyksessä, ja sitten olivat vielä ne jakamattomat ja loukkaamattomat arvotkin, snif.

Persujen sideshown puolella juhlat loppuivat siihen paikkaan. Kolmas Valtakunta kesti 12 vuotta, mutta halla-aholaisten onnensatumaa kaksi vuorokautta!

Väliajan jälkeen tuli sitten seuraava päivä, jolloin koettiin sellainen raamatullisten mittasuhteiden ihme, että suuri joukko perussuomalaisia lakkasi yhtäkkiä olemasta perussuomalaisia, ja heistä tulikin Uusi vaihtoehto! Aamen hallelujaa, ihme on tapahtunut! Kiitos Jeesus! Aivan kuin Lasarus olisi noussut vuoteeltaan täysin uutena miehenä! Soini, ota porukkasi ja käy! Ihan niin kuin ennalta sovitt… Ei kun perhana, eihän tuota pitänyt sanoa!

”Uutinen” tavoitti juuri presidentin luo lentämässä olleen Herra Pääministerin ilmeisen viime tipassa. Pääministeri teki lentsikan puikoissa tiukemman U-käännöksen kuin Peräsmies konsanaan ja ennätti juuri ajoissa median eteen kertomaan, että hallituskriisi on täten peruttu ja Uusi vaihtoehto kelpaa ehdottomasti hallituskumppaniksi, nauttien yhtä ehdotonta luottamusta, ovathan sillä arvotkin täysin linjassa Herra Pääministerin ja Herra Valtiovarainministerin omien pyhien arvojen kanssa! Kyllä se uusi nimi vain tekee ihmeitä! Näin toimii demokratia ja kansanvalta satavuotiaassa Suomessa! Ja kas, samalla tragikomedia paljastuikin farssiksi!

Slapstick-puuhat alkoivatkin välittömästi nykyisten perussuomalaisten ja entisten perussuomalaisten välillä. On syyttelyä, tutkintapyyntöä, mahdollisia Hitler-tervehdyksiä, ja arveleepa joku saaneensa tappouhkauksenkin. Piirakanheittosotaan ovat tietenkin yhtyneet myös somepersut, joilta äänettömän statistin roolissa oleminen ei ole oikein koskaan luonnistunut. Sieltä orkesterimontusta kajahtelee yleisen kakofonian lisäksi myös niitä perinteisiä lupauksia ja ilmeisen vilpittömiä toiveita hakkaamisista ja raiskauksista. Ja nyt mietitään, kuka tiesi ennalta ja mitä, ja mitä missäkin sovittiin ja kenen kanssa jos sovittiin. Saattaahan sitä lopulta paljastua, että Uusi vaihtoehto perustettiin keskustan puoluetoimistossa kuten Kehittyvien maakuntien Suomi ikään!

Saapa nähdä, mitä seuraavaksi tapahtuu ja joutuuko tässä vielä raportoimaan ainakin yhdestä näytelmän jatko-osasta. Tosin saattaa hyvin olla, että tässähän saadaan seurata tätä poikkitaiteellista produktiota pitkälle ensi syksyyn ja ties vaikka talveenkin!

Mutta yhtä asiaa minä tässä ihmettelen. Miten helvetissä oikeistolaiset, äärioikeistolaiset, fasistit ja natsi-wannabet nyt ovat olevinaan niin kovin järkyttyneitä siitä, että pitkien puukkojen yöt ja päivät seuraavat toisiaan?

kesäteatteri

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s