Yle ostaa mielipidemittauksia hallintoneuvostonsa jäseneltä

Olen kirjoittanut tästä asiasta ennenkin, mutta enpähän malta olla kirjoittamatta vielä lisää koska on tämä niin kammottavaa suhmurointia. Lyödäänpä ensin faktat pöytään (yleensä olen laittanut linkkejä joista lukija voi itse tarkistaa että sanomiseni pitävät paikkansa, mutta nyt tiedot ovat googlettamalla niin helposti löydettävissä, että katson linkityksen olevan tarpeetonta).

Eli fakta numero 1: Kokoomuksen kansanedustaja Eero Lehti on ollut Ylen hallintoneuvoston jäsen vuodesta 2015.

Fakta numero 2: Kokoomuksen kansanedustaja Eero Lehti, joka on Ylen hallintoneuvoston jäsen, omistaa Taloustutkimus Oy:n.

Fakta numero 3: Yle tilaa mielipidemittauksia edellämainitulta Taloustutkimus Oy:ltä.

Muotoilin otsikon piruuttani samantapaiseksi kuin ns. Taru Tujus -casen (kok.) yhteydessä aikoinaan. Jos se mistä siinä oli kyse on päässyt unohtumaan, muistia voi verestää täällä:

https://potuntervaaja.wordpress.com/2017/04/25/kela-ostaa-viestintaa-hallituksensa-jasenelta/

Tujunen lähti Kelan hallituksesta kuin nimeltämainitsematon veneerinen tauti Töölöstä, heti seuraavana aamuna. Mutta Eero Lehti ei lähde Ylen hallintoneuvostosta mihinkään. Enkä ole koskaan nähnyt tai kuullut yhdenkään Yleläisen kommentoivan sanallakaan tätä mielipidemittausten tilaamiseen tahi ostamiseen liittyvää järjestelyä. Tosin en ole kuullut juuri kenenkään muunkaan kommentoivan sitä, satunnaisia nettikeskustelijoita lukuunottamatta.

Kun Yle kerran tilaa mielipidemittauksia Taloustutkimukselta, siitä on tietenkin tehty sopimus.

Mutta millainen sopimus?

Milloin se on tehty?

Ketkä sen ovat tehneet?

Onko ko. sopimus ollut jossain vaiheessa katkolla? Jos on, niin milloin?

Koska Taloustutkimus Oy ei todellakaan ole ainoa mielipidemittauksia tekevä yritys tässä maassa, lienee syytä kysyä myös seuraavaa: Onko sopimus kilpailutettu? Ja jos ei ole, niin miksei ole?

Ja lopuksi: Millaisista summista tässä puhutaan? Paljonko Yle-verosta rahoituksensa saava Yleisradio maksaa mielipidemittauksista hallintoneuvostonsa jäsenen omistamalle yritykselle?

Ainakaan minä en ole onnistunut löytämään vastauksia yhteenkään näistä kysymyksistä. Onko joku muu? Ottaisin mielelläni tietoa vastaan. Ja uskallanpa väittää, että niin ottaisi moni muukin!

Lopuksi, hyvä ja armoitettu lukijani, tahdon pyytää sinua miettimään miltä edellämainittu kuvio Sinun mielestäsi vaikuttaa ja mistä kertoo se, että valtakunnallinen julkisen palvelun yleisradioyhtiö (josta valtio omistaa 99,98 prosenttia) ei avoimesti ilmoita vastauksia niihin kysymyksiin, joita tuossa edellä luettelin.

 

yleliput
Ylen Taloustutkimukselta tilaaman mielipidemittauksen mukaan valtaosa niistä Ylen hallintoneuvoston jäsenistä, joiden nimi on Eero Lehti, on sitä mieltä että Ylen ja Taloustutkimuksen väliset sopimukset ovat tosi jees eivätkä kuulu muille kuten esim. veronmaksajille niin vitun vertaa.

 

Mainokset

Yksi ajatus artikkelista “Yle ostaa mielipidemittauksia hallintoneuvostonsa jäseneltä”

  1. Verorahoilla ei suhmuroida. Yle on valtio valtiossa. Asia tehtävä isosti julkiseksi. Valtionsyyttäjä joutui eroamaan, kun asia tehtiin isosti julkiseksi! Sama tilanne Lehden kohdalla! Sensuroimaton Susanne Päivärinta asialle.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s