Ei senttiäkään tukea ravintoloille

Eikä muillekaan yrityksille. Jakovaraa ei ole, emmekä voi jättää velkaa lapsillemme.

Jos yritys menee konkurssiin ja/tai sen työntekijä jää työttömäksi, uusi työpaikka löytyy sekä ex-yrittäjälle että ex-työntekijälle saman tien. Töitä riittää aina tekevälle. Se on vain asenteesta kiinni. Töitä saa jos haluaa tehdä. Terve ihminen pääsee siivoojaksi vaikka heti. Ja metsässä riittää työtä. Siellä on tuhansia työpaikkoja. Ei sovi jäädä sohvalle nauttimaan sosiaalisaaliista ja lusmuilemaan. On otettava vastuu itsestään ja omasta elämästään. Sitä paitsi: Jos yritys ei pärjää omillaan, sitä ei tarvita.

Kaikilla meillä on kuulkaa rajoitteita, mutta sopii miettiä, miltä näyttää jos CV:ssä on aukko. Sehän kertoo, että  tuollaiselta ihmiseltähän puuttuu kunnianhimo, hän menee sieltä, mistä aita on matalin ja motivaatio on kyseenalainen. Asenne näkyy ja paistaa kauas. Tämä ei ole oleskeluyhteiskunta, eikä oleilu muiden piikkiin ole perusoikeus. Koronavirus ei saa eikä voi olla mikään tekosyy nostella tukia käpykaartissa.

Tukien sijasta yrittäjille ja työttömiksi jääville on tarjottava henkilökohtaisesti velvoittavia työllistämis- ja sosiaaliturvasopimuksia. Sillä tavoin – hyvin toimintaan sitouttamalla – valmennetaan tervettä, elinvoimaista, osaavaa ja kyvykästä kansakuntaa, jonka jäsenet voivat menestyä myös globaalissa kilpailussa.

Tai sitten yritysten tukeminen voidaan hoitaa yksityisillä lahjoituksilla, hyväntekeväisyydellä ja naapuriavulla. Tässä alkajaisiksi muutama henkilö joiden luo sopii mennä hattu kourassa: Matti Apunen, Jethro Rostedt, Heikki Salmela, Toivo Sukari, Kyösti Kakkonen, Mikael Pentikäinen, Sebastian Stenfors, Iida-Eveliina Rantalainen, Mika Walkamo.

Yksinkertaisinta kuitenkin olisi jos vain ottaisitte itseänne niskasta kiinni ja MENISITTE TÖIHIN.

*

Ja koska listojen tekeminen on niin mukavata, kerrottakoon vielä että tämä blogiteksti on omistettu seuraaville: Mari Pudas, Petri Muinonen, Sauli Niinistö, Kreeta Karvala, Susanna Koski, Mika Koskinen, Jari Ehrnrooth, Asko Tanhuanpää, Lasse Laatunen, Esa Suutari. Jos sen retoriikka kuulostaa tutulta, siihen on syynsä. 

 

10183 - 4 . DN10183-4
”TÖIHIN SIITÄ LUSMU”

 

6 vastausta artikkeliin “Ei senttiäkään tukea ravintoloille”

  1. Olet aivan oikeassa, pikkuiset firmat ja huonot yrittäjä saa aivan vapaasti mennä konkurssiin. Tällöin vapautuu lisää työvoimaa osaaville yrittäjille, monille listaamallesi. Kun on työnantajan markkinat ja korkea työttömyys, voivat työnantajat painostaa työntekijöille huonommat työolot, jolloin firman kulurakenne muuttuu entistä terveellisemmäksi ja voitot kasvavat. Tämä on hyvä, sillä kyllähän jokainen itseään kunniottava ja järkevä suomalainen osakesijoittaa. Pieni palkka tai työttömyys ei ole oikeita syitä siihen, itsekin olen pystynyt luomaan noin 50k€:n osinkoja ja arvoa tuottavan osakesalkun 1500e/kk palkastani vain muutamassa vuodessa. Syy säästämättömyyteen ja sijoittamattomuuteen on tyhmyys, kurittomuus ja laiskuus. Heikkojen yritysten kaatumisesta on myös muitakin hyötyjä. Suomalaisista suuri osa on töissä PK-yrityksissä. Suuri osa näistä ihmisistä omistaa tai suunnittelee omistavansa asunnon. Tähän kansanosaan osuva työttömyys laskee asuntojen hintoja ja monet järkevät ja säästeliäät ihmiset pystyvät näin ostamaan itselleen sopuhintaisia sijoitusasuntoja, joihin majoittaa yhteiskunnan tuilla vuokransa maksavia joutilaita. Köyhemmissä kansanosissa tällä ei sinänsä ole vaikutusta, sillä heidän vuokransa maksetaan jo nyt osin ellei kokonaan tuilla.

    Tykkää

  2. Minä taas olen pelannut työmarkkinatuella pajatsoa, olen toista miljoonaa voitolla.

    Loistavia kirjoituksia potuntervaajalla, niin humoristisesti sanottu ja täyttä asiaa.

    Tykkää

  3. Eipähän mennyt Susanna Koskiaan metsään töihin pudottuaan eduskunnasta vaikka metässä oli muka töitä. Varmasti oliskin, mutta ei palkan maksajaa. Maatiloille oli hakijoita, mutta työnanataja ei ottanutkaan niitä töihin. Kerropa miten voi mennä töihin jos työnantaja ei ota töihin vaikka sinne hakee? Mitä itse teksit jos kukaan työnataja ei ota sinua työihin vaikka niitä työpaikkoja haet?

    Tykkää

Jätä kommentti