Mielipuoli Kelan uudeksi pääjohtajaksi

Muuta ei voi sanoa, kun luki tämän jutun: http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/han/kelan-uusi-paajohtaja-yllapidamme-jarjestelmaa-maksaa-ihmiselle-olemisesta/?shared=945677-59cb4157-500

Elli Aaltonen lakkauttaisi vastikkeettoman sosiaaliturvan. Minä puolestani lakkauttaisin Elli Aaltosen. Kuulostaako ikävältä? Joo, niin se onkin ikävää. Sen on tarkoituskin olla. Mutta niin metsä (joo, juuri se metsä jonne milloin mikäkin susannakoski tai muu uuvatti on ollut meitä huonompia ihmisiä patistelemassa) vastaa kuin sinne huudetaan. Ja kun riittävän monta kertaa huudetaan, niin vastauksetkin alkavat koventua. Ja ainakin meikäläisellä alkaa olla mitta totaalisen täynnä näitä norsunluutorneistaan möliseviä mouhoja, jotka ovat kasvaneet jossain sokerijuurikasplantaaseilla ja viettäneet aikuisikänsä komiteoissa ja hallituksissa ja ties minä saatanan neuvoksina.

Ja mitä E. Aaltosella, huippukoulutetulla hallituskomiteaneuvoksella ja sosiaalipolitiikan superammattilaisella sitten on tarjottavanaan? Minkä sortin säkenöivät visiot leimuavatkaan hänen pakkeloidun pääkoppansa sisäpuolella? Minäpä kerron, vaikka jokainen saattaakin sen itse linkkaamastani artikkelista lukea: Tyrkyllä on ihan sitä samaa sekapäistä potaskaa, jota saa päivittäin lukea netti”keskusteluista”. Siellä sitä eivät suolla tähtitieteellisen korkeaa palkkaa naatiskelevat yhteiskuntatieteiden tohtorit, vaan kokoomus-koijareiden ja keskusta-kekkuleiden propagandan sellaisenaan nielaisseet tolvanat ja muut urvelot, joiden älykkyysosamäärä on korkeintaan puolet kengännumerosta. Eli pakkotyötä, risusavottaa ja vanhusten ulkoilutusta.

Elli Aaltosen mielestä meillä (kenties Elli ei tarkoitakaan ”meillä” yhteiskuntaa tahi Suomen valtiota vaan eliittipellehyvävelisiskokavereitaan) ei ole varaa kuluttaa sosiaaliturvaan niin paljon kuin nyt. Mutta minä olen kyllä tottajumalauta sitä mieltä, että Suomella ei ole varaa kuluttaa Kelan pääjohtajaan niin paljon kuin nyt! Etenkin kun sillä ei näköjään saa tuon parempaa! Perkele, ihan hyvin voisi työllistää jonkun keskivertouuvatin Iltalehden keskustelupalstalta sekoilemasta! Se puhuisi vähintään yhtä ”järkeviä” kuin tuo Ellikin eikä sille tarvitsisi maksaa kuin tonni kuussa jos sitäkään! Ehkä voisi selvitä jopa yhdeksällä eurolla päivä! Ajatelkaa mikä valtava säästö!

Mielestäni olisi syytä vakavasti tarkastella myös suomalaisen koulutuksen tasoa. Mikäli Elli Aaltosen kaltaisesta hilipatahiipparista voi tulla yhteiskuntatieteiden tohtori, niin jokin on todellakin pielessä. Ja silloinkin ollaan pahasti metsässä (hmm) mikäli yhteiskuntatieteiden tohtoriksi koulutetulla ihmisellä ei ole asioista mitään muuta näkemystä kuin se iänikuinen risusavotta, ja jos ja kun sosiaalipolitiikan superhuippuosaaja-ammattilainen pitää sosiaaliturvaa ”olemisesta maksamisena”.

Näin lopuksi mainittakoon, että tokihan minä tiedän että Kelan pääjohtajalla ei loppupelissä ole mitään vaikutusvaltaa mihinkään. Eikä Kelan pääjohtaja edes ole mikään oikea johtaja. Jos uusi Kelan pääjohtaja Elli Aaltonen ei ymmärrä miksi ”ylläpidämme järjestelmää joka maksaa ihmiselle olemisesta”, niin minä taas ymmärrän oikein hyvin miksi ylläpidämme järjestelmää jossa 60 ikävuoden ja kuoleman välillä hortoilevia psykopaatteja nimitetään virkoihin joissa A) ei todellakaan niissäkään tarvitse tehdä yhtään mitään ja B) joiden ”hoidosta” vieläpä maksetaan yli 15 000 euroa kuussa. Kyseessä on pelkkä poliittinen palkkiovirka uransa ehtoopuolella kompuroiville uskollisille järjestelmän ylläpitäjille, joiden ”parasta ennen” -päiväys on mennyt umpeen ja jotka alkavat jo haiskahtaa hiukan hassulta. Kun kultaista kädenpuristusta ei oikein muuten voi antaa eikä lyödä kouraan paria miljoonaa veronmaksajien fyrkkaa kiitokseksi uskollisesta palveluksesta, on sitten luotu kaikenlaisia virka-asemia. Kuten esimerkiksi Kelan pääjohtaja.

Mutta siitä huolimatta vituttaa aina lukea ja kuulla sitä samaa paskanjauhantaa: Blaa bla blaa vastikkeellinensosiaaliturva, plää plää plää osallistaminen, bibbala bubbala risusavotta, ökkelö mökkelö kannustinloukku. Mutta lässyttäkää te vatussit vain siten kuin isäntänne käskevät ja mihin se rajallinen älyllinen kapasiteetti riittää. Täältä pesee kyllä takaisin.

*

LISÄYS 1.12. 2016: Elli Aaltonen kävi eilisillan A-Studiossa esittelemässä… tuota, näkemyksiään. Otsikon luonnehdinta E. Aaltosen henkisistä ominaisuuksista on vähän joitakin närästänytkin (kritiikki on kuultu ja huomiotta jätetty, kuten tapana on) mutta haastattelun perusteella on todettava, ettei se ole ainakaan liioittelua vaan pikemminkin päinvastoin. Ensinnäkin: E. Aaltonen tuntuu kuuluvan siihen sakkiin, jonka mielestä työelämä on yhteiskunnan synonyymi eikä työtön ole osa yhteiskuntaa. Sellaisen ajattelun vaaroista kirjoitin jo aiemmin: https://potuntervaaja.wordpress.com/2016/09/27/osa-yhteiskuntaa/

Ja toiseksi: E. Aaltonen käytti ilmausta ”tarkoitukseton elämä”, jolla hän viittasi nimenomaan työttömän ja/tai syrjäytyneen elämään. Mutta viittasi sitten mihin tahansa, minusta on aika saatanan huolestuttavaa jos Kelan tuleva pääjohtaja käyttää tuollaisia termejä ja ylipäätään on sitä mieltä että joidenkin ihmisten elämä on tarkoituksetonta.

Mitenkä on, sinä tätä lukeva työtön, työkyvytön, vammainen tai vanhus? Koetko elämäsi kovinkin tarkoituksettomaksi?

KORJAUS 18.12. 2016: Kelan pääjohtajan palkka onkin ”vain” n. 15 000 euroa (plus edut) kuussa, ei 20 000 kuten aiemmin mainitsin virheellisen tiedon pohjalta. Elli Aaltonen itse mainitsi haastattelussa, ettei tiennyt tulevan palkkansa suuruutta. Sen voi uskoa jos haluaa, ja minä epäilen että tässä asiassa E. Aaltonen saattoi jopa puhua tottakin. Nimittäin ne asiat, joita Elli Aaltonen ei tiedä, eivät taatusti mahdu ihan pieneen varastoon. Oman palkan suuruus voi hyvinkin olla yksi niistä. Ja tokkopa Ellin on varsinaisesti koskaan tarvinnut pennosiaan laskea.

elliseko

 

 

8 vastausta artikkeliin “Mielipuoli Kelan uudeksi pääjohtajaksi”

  1. No nyt on todellakin asiaa tämä kirjoitus. Täysin samaa mieltä ja niin perkeleesti!
    Olen aina peräänkuuluttanut nuo jumalattomat palkat ja ei mistään työstä.
    On hyvä miettiä uudistuksia mutta miksi syyllistetään työtöntä. Tiputetaan hintoja niin sitten voi pärjätä pienemmälläkin. Osa-aikatyöllä ei pärjää ja miten maksaa vuokran ja ruoan. Mitä tietää ihminen työttömän ja tukien saajasta joka elää 400€/kk kattaen kaiken, kun itse vetää 20 000€/kk. Nyt olisi rakennemuutoksen aika. Kova palkkaset matalapalkkatöihin…katsotaan kuinka käy.
    Ai niin ja ikää 62, voisko jäädä kovapalkkaselle eläkkeelle ja antaa tilaa nuoremmille?

    Tykkää

  2. Aikalailla samaa mieltä kanssasi, että Elli voidaan osallistaa KELA:n pääjohtajaksi ilman massiivisia tulonsiirtoja veronmaksajilta hänen ylisuureen palkkaansa. Ellihän on sitämieltä, että palkkioviroista ja olemisesta maksamisesta tulee luopua ja on nostettu nyt jo jalustalle vetämään porukkaa johtajan asemassa niin kyllähän kunnon johtaja näyttää mallia kuinka homma hoidetaan 9€/päivä korvauksella.

    Tykkää

  3. Voi vitun vittu vitun huorat. Ei tuu jauhamisella paskasta kultaa. Mennään vittu vitusti vittuun .

    Tykkää

  4. On toi Elli kyllä kunnon idiootti. Jos kansa nousee tässä maassa kapinaan niin Ellin kannattaa paeta nopeasti maasta.

    Tykkää

  5. Ellillä on kaunis ääni. Ei narise ja morise niin kuin lähes kaikki nuoret naiset nykyisin. Ja loppuun vielä ähkäisy ameriikan malliin. Olkaa te rumat akat vaan kateellisia ja nariskaa

    Tykkää

  6. Olen elämäni aikana tavannut muutamia psykopaatteja. Heidät tunnistaa silmistä. Elli Aaltonen on oppikirjatapaus psykopaatista. Kun hän kertoi, että kymmenet tuhannet ihmiset ovat ilman toimeentulotukea, kun Kela munasi, niin leveä hymy, kuten kaikissa kuvissa. Psykopaateilta puuttuu tunteet, joten heidän pitää aina miettiä miten oikea ihminen reagoisi tilanteessa. Elli mietti ja totesi, että telkkarissa ihmiset hymyilevät. Unohti, että jos kerrotaan ihmisten kärsimyksestä, niin silloin ei hymyillä. Ellin kannattaisi palkata konsultti kertomaan miten pitää tuntea eri tilanteissa.

    Tykkää

Jätä kommentti