POKS! Jakovarakupla puhkesi!

Kuten jo edellisessä blogeerauksessani epäsuorasti muistuttelin (vaikka tuskinpa asiasta edes tarvinnee sen kummemmin muistutella, eiköhän se ole ainakin melkein kaikilla hyvässä tiedossa) yhteiskuntamme hyvinvoipa Paremmisto kansanedustajista etujärjestöjen johtoporsaisiin… eikun siis johtoportaaseen on jaksanut jo ties kuinka pitkään toistella paikalleen jumittuneen vinyylilevyn tavoin seuraavaa: ”Jakovaraa ei ole… KLIK – jakovaraa ei ole… KLIK – jakovaraa ei ole…”

Ne, joiden pääkallojen sisällä pyörii enemmän kuin kaksi aivosolua etsiskelemässä toisiaan, tiesivät tietenkin oikein hyvin, että tuo talous”viisaiden” höpinä oli pelkkää valetta sekä patologisen ja loputtomien ahneiden hyvävelisiskokähmijöiden sumutusta. Ja nyt se on todistettu. Tässä on nimittäin kuultu, nähty ja koettu käytännössä, että jakovaraa todellakin on. Ja sitä on paljon.

Mutta sekään ei riitä. Kuten moni muukin on ansiokkaasti huomauttanut (jopa itseään laatumediaksi nimittävän entiteetin toimittajia ja kolumnisteja myöten, ihme kyllä), niin nyt nämä samat kravattikaulaiset ja jakkupukuiset talousmessiaat, jotka vielä muutama kuukausi mölisivät em. pyhää mantraa jakovaran totaalisesta olemattomuudesta, ovatkin vaihtaneet levyä ja vaativat lisää valtion rahaa yrityksille. Ja äkkiä.

Samoin tekevät liperaalit ynnä muut oman elämänsä toimitusjohtajat ja vastuunkantajat, jotka aivan äskettäin olivat sitä mieltä, ettei valtion sovi puuttua yritystoimintaan mitenkään. Kyllä ääni muuttuu kellossa, kun oma tai hyvänveljen lompakko ottaa osumaa. Siinä alkavat poliittiset näkemykset mennä uusiksi suorastaan ihmeellisellä tavalla, sano.

Ja jakovaraa on todellakin piisannut! Aamen hallelujaa! Kokoomusmepin vaimo sai sata tonnia valmissörsselin kehittelyyn. Tositeeveekiinteistönvälittäjäjulkkis (kok.) sai sata tonnia yökerhopisnikseensä. Toinen tositeeveejulkkis, tällä kertaa vanhoista romuista ylihintaa huutava keisari, sai niin ikään sata tonnia. Sama ykkösen ja viisi nollaa (ilman desimaaleja) käsittävä rahamäärä annettiin myös yritykselle joka on jakanut miljoonaosinkoja vuositolkulla. Ja niin edelleen, ad infinitum, ad nauseam.

Niin että kyllä sitä jakovaraa on, perkele! Ja on turha tulla vinkumaan, että osa tuetuista yrityksistä ja pisnistelijöistä on palauttanut rahat. Mitä väliä sillä on? Ne rahat annettiin joka tapauksessa! Joten varaa oli! Jakovaraa, nimittäin!

Mutta kuten jo mainitsin, lisää pitäisi saada. Eduskunnassa pönöttävät ex-jääkiekkoilijat ynnä muut vetoavat kauniisti ja Hese-Hessu on langennut polvilleen rukoilemaan. Koko äveriäs parempi väki huutaa lisää valtion rahaa itselleen ja kavereilleen suu auki kuin ruokaa vaativilla linnunpojilla.

Osa näistä sentään muistaa jo muistuttaa, että kun koronakriisi on ohi, sosiaaliturvasta on leikattava. Kuten esim. suihkuseurapiiriherra, Vanajanlinna Oy:n osakas ja hallituksen puheenjohtaja sekä Linna Golf ry:n puheenjohtaja, Mika Walkamo (kok.): https://www.hameensanomat.fi/mielipiteet/mika-walkamon-mielipide-iso-kiitos-yrittajille-myos-sosiaalietuuksiin-on-pakko-kajota-1217185/

Että sellaista solidaarisuutta, samassa veneessä olemista, yhteen hiileen puhaltamista ja mitä näitä paskapuheita nyt on. Mutta niinhän se aina tämän oksalla ylimmällä keikkuvan pisnistelyaateliston mielestä menee, että heille kaikki ja persaukiset huonommat ihmiset joutaa tappaa nälkään. Jakovaraa on aina oltava jo valmiiksi äveriäille, muille ei koskaan. 

Kuten eräs kommentoija FB:n puolella eilen osuvasti huomautti käytettyäni samaa linnunpoikavertausta, nämä herrat ja rouvat ovat pikemminkin ja nimenomaan käenpoikia. Käenpojathan työntävät muut poikaset pesästä pois, jolloin ne kuolevat, ja rohmuavat itse kaiken. Siinä menee jakovara oikeaan osoitteeseen, ilmeisesti.

 

Mika_Walkamopt
Linnanherra Mika Walkamolla (kok.) on tukka hyvin, kello näkyy ja sosiaalietuuksiin on pakko kajota.

 

 

 

 

 

4 vastausta artikkeliin “POKS! Jakovarakupla puhkesi!”

  1. Erittäin hyvin kirjoitettu taas kerran! Kiitos näistä blogikirjoituksista!

    Muutama vuosi sitten kuuntelin radiota ja siinä haastateltava totesi, että ”niinpä, ihmiset ovat eläimiä”. Tämä jäi minulle jostain syystä koluamaan aivokuoren eri puolia. Siitä aikaa myöden syntyi paljon oivalluksia.

    Mitä raha on? Onko se alkuaine, fysiikkaan liittyvä ilmiö, joka kuuluu maailmankaikkeuden rakenteisiin?
    Ei ole, vaan ihmisten keksintö, joka juontuu jostain vaihtokaupoista.

    Mutta tähän on vähitellen saatu ympättyä mitä ihmeellsimpiä asioita ja todennäköisesti yli 99% ei tiedä miten raha syntyy. Se olisi kyllä hyvä tietää, koska sen kulkua on vähän helpompi käsittää sen jälkeen.

    Mutta minä oikaisen asiassa kuitenkin sen verran, että kun sitä rahaa on jo aikojen saatossa kertynyt teräväkyynärpäisille enemmän kuin muille ja rahan illuusio pysyy voimassa niin kauan, kun sitä ei ymmärretä ja luotetaan siihen.

    Eli kun ihminen on eläin ja vastaavasti haluaa toimia kuin eläin, niin raha on hallinnan väline. Samaan pyrkivät uskonnot. Maailmasta tulee heti paljon helpompi ymmärtää, kun näkee nämä ”eläinvaltasuhteet” eri hallintorakenteissa. Sekin on pelkkää huuhaata, mutta perustuu myös tietämättömyyteen ja luottamukseen.

    Näin ollen, monet eri asiat niputtamalla voi päätellä, ettei ihmiskunta päristele enää montaakaan kymmentä vuotta enää eteenpäin. Joten maailma menee nopeasti perseelleen kaiken turhan romun ja koheltamisen takia. Mutta pärjättäisiin kyllä vaikka miten pitkään, jos tultaisiin järkiimme.

    Btw, samaa mieltä, että kokoomuslaiset ovat rasittavia, kun ovat ahneita eläimiä ja haluavat määrätä muita kaikesta, vaikkei ole eväitä sellaiseen.

    Liked by 1 henkilö

  2. Tuli tuosta käenpojasta mieleen myös pulju nimeltä SY- Suolen Yrittäjät. Tämä sipin hyvä kamu Pentikäinen on ollut näkyvästi esillä jälleen, kun yrityksille mangutaan kädet ristissä avustuksia. Kaikki jo myönnetty sossuraha on toki liian vähäistä ja liian myöhässä. Tämä ukkeli on myös usein telkussa, kun vaaditaan työntekijöiltä joustamista ja palkkamalttia. Pentikäisellä on ainainen lama, paitsi oma pankkitilinsä saldo on toki kunnossa.

    Liked by 1 henkilö

    1. Ah, todellakin. Pentikäisen Mikael! Siinä(kin) on varsinainen hahmo. Mikaelin seikkailuissa riittäisi muisteltavaa, mutta ensimmäisenä mieleeni tuli se aktiivimallikikydebatin aikainen MTV3:n erikoisohjelma, jossa kunnon Mikael sai selostaa näkemyksiään ja vaatimuksiaan parinkymmenen minuutin ajan täysin vapaasti.

      Sipilän hallitushan antoikin MTV3:lle (eli käytännössä sen omistavalle Bonnier-mediakonglomeraatille) miljoonatuet, vaikka Juha oli jo ehtinyt uhkailla Ylen ja Maikkarin loppumisella. Kas kummaa, sano! Niin se käsi pesee toisen ja vielä kolmannenkin, kun uskonveljet puuhastelevat.

      Liked by 1 henkilö

Jätä kommentti